Vendégvárás és vendéglátás

Vendégvárás és vendéglátás

Vendégvárás és vendéglátás A dimbes-dombos faluhatárban mindenütt folyik szőlőtermesztés. (Az 1770-ből ránk maradt első községi címer éppen hatalmas szülőfürtöt cipelő legényeket ábrázol.) Természetes tehát, hogy a szüreti fesztivál vidám kavalkádja sokakat vonz ide szeptember uolsó hétvégéjén. Tavasszal pedig a három pincesor legjobb borai vetélkednek a díjakért, amelyeknek odaítélésében nem "hivatásos" kóstolók is közreműködhetnek.


Vendégvárás és vendéglátás A mindennapok kulturális életéhez tartoznak a Német és a Cigány Kisebbségi Önkormányzatok zenekarai, a fesztiválokon szép sikereket elérő Lánycsóki Vegyeskar, a "Liederkranz" Magyar-Német Kulturális Egyesület, a Lánycsóki Tánccsoport. Élénk közösségi élet folyik a Nyugdíjasok Klubjában.
A községnek külföldi partnerkapcsolatai is vannak: az ausztriai Markt Hartmannsdorffal már 1993-óta tart az együttműködés; gyümölcsöző sportkapcsolatokat ápolnak Wieslochhal és Helsa-Winckenrodeval; erdélyi kötődést jelentenek Székelydobó, Székelykeresztúr és Betfalva településekkel tartott barátságok

Vendégvárás és vendéglátás Vendégvárás és vendéglátás